Poseidon si Amfitrita E-mail

poseidon Zeului Poseidon ii placea foarte mult calul dar si delfinii. Toate povestile despre el au ca punct comun delfinii. Pe cand se plimba Poseidon intr-o zi pe mare a vazut o nimfa nereida, Amfitrita, foarte frumoasa. Aceasta nimfa era fiica lui Doris (o nimfa oceanida) si al lui Nereu (un alt zeu batran al marii). Nimfele neride scapau corabierii atunci cand zeul cutremura apele.

Amfitrita dansa cu surorile ei atunci cand zeul a vazut-o. Poseidon a trimis petitori care s-o ceara de sotie, dar fata nu a vrut sa auda. Pentru a scapa fata a fugit si s-a ascuns intr-o pestera alba de marmura. Poseidon a pus atunci doi delfini sa o caute. Acestia intrebau in toate partile de Amfitrita. De frica zeului cineva a vorbit (poate un sarpe, un peste, o meduza).

Poseidon afland unde este fata s-a aranjat si a plecat dupa ea, dar si fata afland ca zeul stie unde se ascunde s-a ascuns in alta parte. Delfinii s-au hotarat sa mearga sa o caute ei pe Amfitrita. Delfinii jucandu-se s-au apropiat de locul unde era fecioara. Ei i-au spus acesteia ca Poseidon care este al doilea dupa Zeus ca putere si avere o doreste de sotie si daca ea nu accepta acesta va sfarama insulele si tarmueile. De frica pentru ea si pentru oameni nimfa a acceptat sa fie sotia zeului Poseidon.

poseidon S-a facut nunta dintre Poseidon si Amfitrita, iar cei doi delfini au venit sa-si ceara rasplata. Poseidon i-a azvarlit cu tridentul pe cer pe cei doi delfini rugandu-l pe Zeus sa faca o noua constelatie- asa s-a nascut constelatia celor doi delfini.

Amfitrita a avut un baiat cu Poseidon,  pe nume Triton- care de la cap la brau era ca zeii dar parul ii era verde si incununat cu trestii si de la brau in jos era ca un balaur. Acest copil avea o scoica,  iar daca suna din aceasta marea urla inversunata sau furtuna se potolea pe loc.

Zeul nu i-a ramas credincios Amfitritei. El a mai avut si late sotii. Nimfa Toosa i-a daruit lui Poseidon un copil pe nume Polifem care era un urias- daca intra in mare ii ajungea apa pana la mijloc, avea o fata neagra si mare si un singur ochi in frunte. In maini avea ciclopul cu care omora oameni si vana animalele. Polifem era indragostit de Galateea , sora Amfitritei, dar aceasta se iubea cu un pastor pe nume Acis.

Intr-o zi pe cand se credea singur Polifem a inceput sa-si cante dragostea lui pentru Galateea. Galateea si Acis erau pe plaja si l-au auzit pe Polifem. Acesta din urma a crezut ca ei si-au batut joc de el, a luat o stanca si a pravalit-o peste Acis, iar nimfa Galateea a sarit in mare. In locul in care a fost omorat Acis a izvorat un rau cu apa rece pe care nimfa l-a numit Acis.

Daca stii mai multe detalii despre aceasta legenda trimite-ni-le cu un simplu click “AICI” ca sa le facem cunoscute si altor elevi din tara!

Inapoi la legende

 
Referate : Astronomie
Soarele

Soarele este centrul sistemului solar. Masa lui este de aproximativ 740 de ori mai mare decat masa tuturor planetelor. Imensa sa masa creaza gravitatia care atrage celelalte obiecte din jurul sau.

Read more...
Referate : Capitalele Europei
Zagreb

Numit si Argam, in perioada habsburgica, Zagreb - capitala al Republicii Croatia, al carui nume pare sa provina din proto-croatul zagrabati (captura) - este, in prezent, o metropola cu aproape 800 de mii de locuitori (1,1 milioane, in aria metropolitana), situata pe versantul sudic al Muntilor Medvednica, pe ambele maluri ale fluviului Sava, la o altitudine de 122 metri peste nivelul marii.

Read more...
Referate : Marile Fluvii
Mississippi, coloana vertebral? a Americii

În limba indienilor algonkin, numele s?u înseamn? „P?rintele apelor”; cu siguran??, fluviul Mississippi este, de dou? secole încoace, ?i patronul acvatic al celei mai mari puteri contemporane, Statele Unite ale Americii, al c?rui teritoriu în str?bate, de la nord la sud, ca o coloan? vertebral?.

Read more...
Referate : Psihologie
Visul

Visele reprezintã o oportunitate de autocunoastere. Ele sunt expresia prin care sufletul cautã sã mentinã integralitatea  fiintei noastrã pe calea evolutiei personale, eliberându-ne  în acelasi timp de vechile atitudini care, tinându-ne prizonieri ai trecutului, nu ne mai sunt de nici un folos. Singurul limbaj pe care-l cunoaste sufletul sunt simbolurile.

Read more...
Referate : Religie
Martorii lui Iehova

1.Biblia:Martorii lui Iehova cred ca INTREAGA Biblie constituie Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu si in loc sa adere la vreun crez sau principiu bazat pe traditii omenesti,ei respecta Biblia ca norma pentru TOATE convingerile lor.

Read more...
Recomanda Fun Child unui prieten
Bancul zilei
Tarani

1.    Un taran intr-o caruta plina ochi, cu un singur magar amarat cu ochelari de cal care nu se urnea deloc, striga frenetic:
- Dii, Murgule! Dii Surule! Dii Florica! Dii Maricica!

Read more...
Comunitate
Teste de Evaluare
  • youtube
  • facebook
  • twitter
  • yahoo
  • vimeo
  • trilulilu

Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa office@funchild.ro
Website optimizat pentru Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 si Mozilla Firefox.Ne puteti gasi cu usurinta si prin intermediul sistemelor sociale. Nu ezitati sa ne trimiteti email, raspundem tuturor emailurilor cu subiect serios.Consultati si pagina de Profil Demografic in cazul in care doriti sa ajutati proiectul cu o Sponsorizare. --- > Sitemap
© 2009-2010 FunChild.ro - Toate drepturile rezervate. Vezi Termeni si Conditii
Continutul acestui site nu poate fi copiat fara acordul scris al webmasterului.
Design si dezvoltare de Oprina Constantin - SEO & SEM
Contact Webmaster. Ajutor folosire site.